cuci baju bby&kms ii rumh

slm mummy smua biasa start cuci baju ii bby kms ii rumh utk smbut bby nnti biasa kndungan brp week?

17 Balas

Kemas rumah memang setiap hari. Cuci baju baby lepas beli, beli sekali harung je, beli masa minggu akhir trimister kedua. Pasang cot pun masa ni. Beli bekas pakaian anak yg mobile. Sebab 2 minggu di rumah mertua, lepas tu balik rumah sendiri.

sy now da 34w2d x siap lg mngemas umh n brg².. msa pregnant ank² first smpai no 3 smua sy start mngemas msa 35w or 36 tpi kali ni 34w je mcm da xlrt sbb pregnant no 4 ni xblh duduk lma xblh diri lma, xblhbring lma

Cuci bju & kmas rumah before msuk 8bulan dh siap & mmg target mcm tu sbb tkut x larat..tp rupanya smakin nk dkt bersalin smakin byk pula tenaga haha so ulang balik bersih2kn rumah & ukur shopping mall

Rumah mmg kena bersih hari2 la kn. Klau bju2 bby tu biasa 35week bru bsuh 😁 start 35 weeks tu mmg sy paksa utk extra rajin. Naik trun tangga, kemas, cuci toilet siap2, exercise sikit2 b4 tdo.

Saya start buat 28 weeks. Pernah buat lepas 30 weeks aduii tak larat mengah penat sampai nk pengsan sampai husband yg kena sambung buat. Start awal lg bagus

sy skrg dh 30 minggu baru siap kemas rumah..lega rasa...barang baby ja xbeli habis lg mcm pampers,tisu basah,brg mandian...baju2 baby dh siap beli n basuh

saya awal.. excited.. sebelum 27 dah start cuci baju baby.. slow2 in progress xpe.. janji ada proses.. 😊💪🏻💪🏻💪🏻

sy biase 7 bulan da start basuh baju baby & terus kemas.. 8 bulan pack baju dlm beg.. nasib pack awal, 35w da bersalin.. anak 1st 36w bersalin..

Kandungan 7bln sy dah siap cuci bersih semua n asingkan terus utk ke hospital.brg2 baby utk rmh pn siap susun semua dh

kemas rumah deep cleaning slalu sy buat sebelum 3rd trimester. kalau cuci baju baby biasanya sebelum 30 weeks.