gerakan bby

slm mommy2 sklian... kndungan brpa minggu ye bru blh rsa gerakan bby??

30 Balas

Saya sdg pregnen anak first ni, start 15-16weeks dah rasa macam bubble letop2. Skrg dah 22 weeks, dah rasa kuat gerakan baby... even kalau letak tangan husband kat perut pun dia boleh rasa sama gerakan baby. Fyi, badan sy besar ye.

4y ago

Mmg awal2 confuse angin ke baby gerak. Tp nanti dah boleh bezakan 😉 sy tinggi tak smpai 160cm,berat masa awal preggy 78kg 😁 selalu org ckp badan besar ni, trimester 3 baru nampak perut. Tapi... Sy 16minggu dah nampak dah bump. Skrg nak masuk 28w org ingat dah dekat due 😅

Wasalam.. seawal 18weeks da bole rasa tp just gelombang2 je.. tk kuat.. 28weeks baru kuat baby tendang.. biasa anak first org kata lambat sikit dlm 20weeks ke atas.. saya anak first 18weeks mcm tu da rasa 🤗

4y ago

ow yeke.. tq.. xde pngalaman...

Saya anak frst. Mnggu 17 dh start rasa sekali dua. Fikir angin dlm bdn. Tapi bila makin lama. Makin banyak kali ada tendangan. Dh makin kerap skrg. Baru 21 minggu tp boleh dh tgk perut timbul2 dia sepak.

Saya 1st Baby 14 Week Dah Dapat Rasa Tapi Tak Berapa Tahu .. Bukak Buku Pink Masa 17 Week Tanya Doktor Baru Tahu Tu Pergerakan Dia Sebenarnya 😊

bergantung dekat badan kita sebenarnya, kalau badan kecil cepat je rasa, masa saya pregnant bawah 20weeks dah rasa gerakkan baby

Sy bby first yg betul² rsa gerakkn bby 24mggu tu pon kdg² je rsa kdg² xrasa..30mggu bru tendang paling kuat smpai terkencing

13 weeks. Mula2 xtau tu baby yg gerak. Tpi usap2 perut terasa baby gerak terus nyilu n geli perut & nak terkencing.

klu 1st baby, mgkin lmbat ckit...sy 21w pun still rsa cm angin ja sbb myb 1st baby...slalu nya tggu la 23-25w...

sya 18 week dah rasa pergerakan baby, dah nak masuk 19week dah nii makin aktif je rasa.. Alhamdulillah

sy mse 20 weeks hari tu.. rse geli2 je.. skrg 28 weeks.. dh real rsa.. kdg2 tkjut sndri 😂