Gerakan baby

Hi sy first mom , skrng klau prgi scan bby usia kndungan nya dah 17w , sllnya gerakan bby pling awl blh rasa seawal brpa mnggu and sllnya gerakan tu rasa mcm mna ye .. ?#firstbaby #seriusnanya

9 Balas

18w-20w+ boleh start rasa. mcm Sy 20w ke atas baru start rasa. awal2 tu rasa mcm angin. blup2 dalam perut. confuse jgk awal2 tu. makin lama makin kuat rasa dia

sy preg ank kedua,16week dh blh rasa..rasa mcm kne geletek pn ada..rasa mcm buble pecah pn ad..mcm tu laa..rasa y perlahan je..

Sy start 18 minggu 5 hari baru sy berani ckp yg sy betul2 dah rasa gerakkan baby. Boleh rasa dan boleh nampak hehe

saya 18week5days dah bole rsa ..tapi tidak timbul .. klu nk rsa smpai gerak2 prut tnggu 24week+

Sy 17w da rasa.. rasa dia mcm perut berangin.. tapi xkuat.. kena perhatikan betul2…

12mo ago

betul tu sama dgn sya... sya buka selawat or ayat²al quran mmg ada gerakan.. tgok perut betul² ada gerakan lembut je dkt perut sya...

sy rasa masa 3bulan+ . skrg nampak timbul kdg2. ari2 gerak. lain org lain masa pegerakan tu

saya 20 weeks 1 days,dah ada rasa gerak sesekli, Alhamdulillah

Saya 16weeks …rasa berdenyut2

sy 16 weeks da rasa