Hi nk tnya kpda mereka yg brpglmn tentang hamil pertama kali skg sy dh lewat dtg bln 11 hri tp sluny

Slalunya period x teratur

10 Balas

Saya dlu lagi la... mmng jnis priod ta teratur... bila lambat datg bulan je saya msty ta terpikir saya pgnent, sbb ttc 7thun,,, mmng xnk berharap dah... tpi saya plik dalam 2 bulan saya xdatag bulan, n kerap mimpi chek upt dauble laen, so tergerakk la hati ni nak chek upt.. skli chek, allah je tahu perasaaan taem tu, upt naik pekatt 2 laen.... g klinik rupanyaa beby da 2 bulann daa.. scan da ad heartbeat ngn kantung... allah.. tk sangka saya Allah jagakan dy dalam perut ni slama 2 bulan saya tak tahu.. sbb saya berniaga expo, mmng jnis kje lasak...🥲alhamdullillah skarang kandungan nk masok 4 bulan da.. doakan kandungan sihat ya sehingga bersalin🤲🏻first baby🥲

sy dlu pun period tak teratur. so dh biasa xperiod 2 3 bulan. ttibe suami ssaje suruh cek sy malas. esoknye tjmpe upt msa kemas bilik. sy pun cek la. tau2 positive. sy lewat period 4bulan tp kandungan baru 8minggu 3hari. skang ank sy dh 1y10m n otw jd abg lak 😊

kalau mcm period tak teratur ni sis buat upt beli kat watson amik jenama dip&tell..dia ad utk yg irregular punya to..moga ada rezeki zuriat buat sis skluarga 🤲🏻Aamin

period tak teratur ni payah sikit nak tahu , saya selalu cek sebulan dua baru dapat result positif kadang tu masalah hormon pun boleh jadi juga ..

Hi, Puan dah check UPT? Kalau belum check UPT dulu. UPT yang disarankan clearblue. Tak pernah guna yang lain.

kena check upt. baru boleh tahu awak hamil atau tak. kdg2 perubahan hormon period.

boleh beli upt test d watson atau 7e. result 90% betul.

Appun nk knfem check guna clearblue

Semoga dipermudahkan sis.

cek upt