Mengandung lgi slpas czer

Skrg sy mgandung ank k4 13 mggu slepas czer ank yg k3 bulan 7 tahun lalu(2019).. 1st sy tahu sy mgandung mmg stress sgt2 sbb sakit czer blum hilang lpas tu mgandung lgi.. Lgipun tu 1st time sy czer.. Ank ptama dan kdua lahir normal.. Sy x guna perancang sbb sy fkir bole rncg sdri, sbb mcm ank sy yg k2 dan k3 rncg sdri, beza umur dorg 4 tahun.. Jdi psoalan sy, ada risiko ka utk sy melahirkan nnt,sbb ank sy yg kecik ni da 9 bulan tpi sakit bekas czer tu masi terasa smpai skrg.. Dan soalan sy yg k2, sejak sy mgandungkn ank yg k4 ni, morning sickness sy x teruk sgt dan kdg2 sy rsa sy x mgandung pun sbb xda muntah2..x mcm sy mgandungkan ank sy yg 3 org ni(smua lelaki), time morning sickness teruk sgt2 smpai kena tahan d hospital,tmbh air.. Kli ni alhamdulillah, sy x rsa apa2.. Ada ka ni tanda2 baby tu baby girl?.. Teringin sgt maw baby girl?.. Maaf pnjg sgt coretan sy?.. Hrap ada bgi respon yg positif.. Terima kasih?

1 Balas

Sis dah jumpa doktor? Macam saya masa 1st bersalin czer... Masa preggy no.2 doktor tanya samada nak bersalin normal @ czer... Saya pilih normal laa... Tapi keadaan tak mengizinkan so terpaksa czer jugak... Nanti perut dah 30week macam tu sis akan jumpa pakar dan pakar akan check samada sis boleh bersalin normal @ macamana... Bab alahan tu saya tak pasti... Sebab masa preggy anak pompuan saya alah teruk sampai kena warded... Masa preggy anak laki alah sikit2 ja awal tu...