Keputihan

Skrg sy 24weeks. Dalam beberapa hari ni sy perasan keputihan sy berbau hanyir. Tapi takde rasa sakit atau gatal. Texture keputihan cair seperti air susu. Perlukah sy pergi klinik?

1 Balas

Perlu, doctor mungkin akan periksa air kencing dan ambil high vaginal swab(keputusan x dapat pada hari yg sama) .Jika ada jangkitan kuman akan diberi ubat samaada antibiotic, anti fungal(ubat peluru dari bawah) ubat lawas kencing dll.semoga sihat selalu😀