Perut Ke Bawah

Skrg ni usia kndungan awl mnggu ke 34..sblom2 ni sy solat bile letak tgn kt bhgian ats perut bawh dada (perbuatan slepas takbiratul ihram) mesti akn rasa baby gerak atau tendangan bayi sbb tgn sy tindih perut.. Tp td sy solat.. Sy tk rasa pon pergerakan bayi n sy perasan yg perut sy ke bawah.. Kawan2 skerja pon tegur die kata perut sy dh kebawah.. Normal ke kandungam 34 mnggu perut dh kebawah? N kbiasaannya brapa lama tempoh bayi lahir slepas perut dh turun ke bwh?

1 Balas

Memang kata orang perut dah ke bawah tu tanda nak bersalin makin dekat. Tapi andai sis rasa bayi kurang gerak, elok ke hospital. Jangan tunggu. Risau bayi lemas. Boleh jadi dah ada bukaan pada rahim. Wallahualam