Buang kembung perut bayi

Hi moms, skrg bby sy dh 19 hari.. tp kembung perut dh dekat smggu. Hari tu ada check kt klinik, doktor ckap normal perut bayi makin besar, kembung perut akan hilang sendiri. Tp smpai skrg msih kembung lg. Ada tips x nk hilangkn kembung perut bayi. Sy dh cuba macam2 dh.

2 Balas

Boleh tahu apa yang awak dah cuba? Boleh kita bantu. Baby minum susu apa? Kalau susu formula mungkin susu formula tak sesuai. Kalau DF, cuba check semula lekapan. Salah lekapan boleh membuatkan angin masuk semasa baby menghisap. Kalau baby guna botol pun sama. Lekapan dan posisi botol pun kena betul. Boleh cari yang Anti Colic. Sendawakan baby setiap kali penyusuan. Buat urutan ILY dan cycling massage sekerap yang mungkin.

9mo ago

Maksudnya awak kena try and error lagi susu formula kalau awak nak mix feeding. Urutan tu kena buat setiap hari. Jangan miss.

ibu menyusu elak pengambilan kafein

9mo ago

Ya sis.. sy dh lama x minum tea & coffee