33minggu 6hari

skrg dh 33W6D, tkt bsalin awal sbb kdg² bila dia bgerak akan rasa sakit bhgn bwh ngilu²..itu maksud kepala dia ke bwh ke apa?dan klu tgh² mlm kdg² kaki krem, kena tggu 2-3hari jgk baru elok..ada ke sape² mcm sy?blh ke urut klu kaki krem & sakit blkg?

1 Balas

Normal. Ngilu tu mungkin rambut baby dah usik2 situ. Hihi. Kaki cramp, ambil sumber kalsium contoh susu, minum lebih. 3 gelas sehari. Tinggikan kaki masa tidur. Boleh je urut dgn tukang urut yg mahir bg ibu bersalin. Kerapkan senam sesuai kehamilan, jaga postur sesuai kehamilan. YouTube KKM ada share pasal ni