Takde Mual @ Mengidam

Skrg dah 12weeks. Sy langsung tak rasa mual, mabuk, muntah. Mengidam apa² pun tak. Rasa macam tak pregnant langsung. Kerap mimpi bukan². Normal kah?

42 Balas

normal. sama la kita. now saya dah 3tm takpernah sekali muntah atau alahan. semua saya boleh makan & hidu 😂 alhamdulillah... tp bab mimpi tu betul cumanya lepas 1st tm tu takda mimpi pelik dah

Normal sis , sy pn takde alahan time pregnant , smpi tak tahu kita ne tngh pregnant Sbb takde alahan apa2 , 3 bulan bru tahu pregnant Sbb bru perasaan dh lama tak period😅

Jangan disebut xda alahan,kejap lagi dia datang ..sy tau pregnant masa 5w,sempat ckp xda rasa apa2,masuk 6w semua alahan dtg,dgn pening,muntah malam,xblh bgn,bdn berangin..

normal ja,sb saya pun xda alahan lgsung😊😊 saya prgnant no 3 skg 9w sama jgak xada alahan.. alhamdulillah 🥰 kdg xrasa pun kata prgnant tau2 dah nak bersalin🥰

kalau sy ... takde alahan bersyukur sgt² ... bila ada alahan .. sy yakin sis akan termenung hari² sambil kenangkan nasib alahan bila nak hilang ..

2y ago

betul tu sis @Anies Aniesha. yg x memahami tu siap bandingkan kita dgn pgalaman org lain/diri dia. rasa kesal, kecewa, mrh, smua ada. tp yg merasa dan nmpk saja akan fhm keadaan kita.

syukur lh tu klo xde Alahan.. sy mula 7w smpi 15w teruk sngt kena alahan.. smpi gstrik x bermaya nk buat apapun.. skrg dah 22w makan pn berserla dah..

alahan sy dr mggu 6 smpai mggu 32. berat spnjg pregnant pn naik 5kg je. skrg dh bersalin. baby dh 3bln. hm kalau sy jd awk. sy bersyukur

normal sis..sebab sy pun mcm sis takde alahan dari awl smpai sekarang mggu ke 13..harap² biar laa alahan tu takde sampai bersalin..

Sy pn alhamdulillah xde alahan teruk xde muntah2 cuma angin jela.. Perut asyik rs xselesa lps tu sakit pinggang ke pinggul

Normal...sy dua2 pregnancy langsung xda alahan. ada sikit food aversion tp x teruk. Bersyukurlh xda alahan ni sis. 😅