Takde Mual @ Mengidam

Skrg dah 12weeks. Sy langsung tak rasa mual, mabuk, muntah. Mengidam apa² pun tak. Rasa macam tak pregnant langsung. Kerap mimpi bukan². Normal kah?

42 Balas

Alhamdulillah syukur kalau xda.. jgn la minta, seksa rasa. Sy awal² dulu sbb kerap lapar, lps naik minggu sikit dtg morning sickness tu sampai xboleh terima.. naik stress, nak meroyan pun ada.. masa tu duduk rumah family, suami ngan sy pjj.. tension..

bernasib baik la xdpt mual loya smua tu. mcm sy pn awl trimester x rse Pape. husband yg muntah2. masuk bln ke 3 rase loya klau lmbt mkn (masuk angin). then continue xde rase loya muntah2 pn smpai bersalin. alhamdulillah. Ade org rse. Ade org x rase.

2y ago

xyah fikir bkn2 n byk dgr zikir slwat surah2. byk bnde nk kcau kot mase pregnant/ postpartum nti pn sma. InshaAllah xde Pape. jgn pk bkn2 sgt. enjoy pregnancy journey.. 🤭🥰

sama sy skrg dah 13 weeks 5 days , alhamdulillah takde mual mabuk smuanya , makan pun okay je , cuma sakit sakit pinggang krem perut je tu pun bukan selalu. pastu kerap sgt mimpi pelik la mimpi suami kawin lain la . tktaula kenapa ye . haha

sama la.. xde alahan.. tp mimpi bukan².. walaupon da baca 3qul tu smua .still ade mimpi jugak..tp mainan tido jela.. xde la mimpi yg mcm binatang sperti ular tu smua.. stiap hari ade je story.. share kat husb.. husb pon layan kn je.. 😂

normal je. sy pon antara ibu2 pregnant yg xrasa morning sickness. sy cuma xsuka bau2 wangi. sgt mengganggu. xde la sampai muntah. 2x pregnant Alhamdulillah xde mabuk2. mengidam tu,cuma terasa nk mkn je. xdpt xpe. dpt Alhamdulillah.

Saya dah 7 bulan pregnant. Tak pernah pun ada morning sickness, alahan atau pun mengidam. Rasa biasa je mcm tak mengandung. Cuma bila masuk 5 bln hari tu, tgn rasa kebas2 dan jari mula bengkak. Every pregnancy journey is different.

sama dgn sy xde alahan apa2 pun .. skrg da 10weeks .. kdg2 mimpi buruk jugak rse ssh hati .. hr2 doakn Allah kuatkan janin sy dan kuatkn semangat sy, musuh utama sy adalah ketakutan .. doakn sy dpt atasi ketakutan ini

sy dah 19 minggu x ade alahan ape pn.. semua boleh mkn.. syukur Alhamdulillah boleh bekerja..boleh berjalan2..dktor kata baby pn sihat.. so siape2 yg x ade alahan ni bersyukur lh.. bukan semua ibu2 dpt peluang mcm ni

normal. klau xde alahan langsung smpai nk bersalin alhamdulillah. nnt perut tu dh nmpk baru rasa mcm pregnant hahahah. sy 6 bulan baru nmpk perut. mimpi bukan2 tu pun ade jugak. mimpi jd kartun la ape la 🤣🤣

Normal je kalau tak mabuk. Yg penting awk scan confirm pregnant n size baby normal. Pasal mimpi tu Wallahualam. Doa dgn Allah minta dia lindungi zuriat dari benda2 yg tak diingini. Semoga baik2 je.