Berat Baby 3 bulan

skrg baby sy 3 bulan full df tp berat dia xnaik pn, ada tips utk baby berat naik tak mummy2. sy fullhousewife berak kencing kerap je tukar najis pn cantik warna mustard..tp berat mase 2 bulan 4.8kg ke 3bulan 4.86kg🥲🥲 rungsing hari2 timbang dia kt rumah xnaik sgt pn..

4 Balas

ank sy mmg tiap2 2 jam skali menyusu..kalu waktu mlm wlau bb x bangun sy pastikan dia ttp menyusu..sy x kejutkan tp angkat dan suakan puting ke mulut dia bg isap..sbb mlm susu pekat n blh tingkatkan berat dia..alhamdulillah tiap2 bln blh naik berat 1kg stengah dgn izin Allah..biarkan bb isap lama jgk sebelah2..biasa sy bg bb isap smpai rasa ringan sebelah dada n baru tukar sebelah plak