Bengkak susu berkurang

Salam mommies. Ade ke mcm sy? Anak baru sebulan lebih, stok susu da berkurang. Awal2 tu sy bole pump 3-4oz utk satu breast. Pastu ade dalam seminggu sy balik kampung. Sy x sempat nk pump. Baby plak byk tdur. Tetiba breast da x bengkak mcm sblumnya. Bile sy pump, kdg2 x sampai 1 oz pon. Camner ye nk buat byk smula. Sy nk kerja. Sy perlu buat stok susu siap2. Huhuhu. #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

2 Balas

jaga masa pam, strict ikut. xyh tgk hasil dulu skrg ni.. 30min pam dpt 1oz sebelah pun tkpe, nti hasil meningkat blk blh buat mcm biasa pam, pastu strictly jaga masa pam walau kat mana2 ohye btw breast bengkak bkn bermaksud susu byk, tu maksud susu tak keluar dgn baik. kalau selalu biar tunggu keras dulu baru nk pam pun akn kurangkan susu.. mcm sy anak 1½y ni pun lamaaaaa dh breast tk bengkak pun tp tiap kali picit mancut je

Waalaikumsalam bykkan minum air and kurma. InsyaaAllah cuba ikhtiar. atau awak cuba bila mlm sbb susu bdn bila siang pump mmg tak active mcm mlm. itu apa yg sy bljr drpd class penyusuan lh. awak cubalah