Tentang gdm

Hi.. Sis2 semua.. Btl ke kalau org ad gdm ni akn kuar keputihan yg truk mse pregnant? Sbb sy skrg ad msalah bby bsr.. Sblum ni dah mnum air gula 2 kli.. Semua ok..xde gdm.. Tp last2 mnit ni.. Dktr scan bby bsr n sruh mnum lgi skli air gula utk cek gdm..bb kata dktr mnum air gula emrgency.. Adoi hai.. Skrg tkut plak rse nye tggu result.. Soo nk tau la.. Btl ke kalau ad gdm akn kuar keputihan mcm sy alami skrg..? 33w 3d skrg..

6 Balas

salam sis. actually kandungan gula dalam darah boleh pengaruh jangkitan di bawah ya. so sebenarnya bersangkut ya. saya bila sangkut gdm mmg keputihan banyak. tapi takda pun gbs bila ambk sampel. kandungan kali ni dah 4 kali ambk sampel takda gbs pun. tapi punca sbb gdm ya. takpa sis try ja pikir positif dlu. tapi at same time prepare mental if ada gdm. semoga dipermudahkan sis

5mo ago

alhmdullillah... lega rse d hati ni.. tq ye sis... amat2 berguna utk sy..

Sy pun gdm.. Tp x ada lgsg keputehan... Setiap kali p chek kat klinik dokter akan tanya saya jawab xdak... Dia org chek jugak... Tgk2 betoi x Dan keputehan lgsg... Selalunya gdm akan ada keputehan tp kena control Manis2 ja...

6mo ago

Sy sekali ja minim air gula... Terus sangkut gdm... Pas tu duk p scan klinik kk alhamdulillah... Semua perkembangan baby OK... Semua ikut carta baik2... Walaupun sangkut gdm... Kaki OK x bengkak, sy naik berat badan pun dlm 5kg saja smp setakat hari ni, baby semua OK......alhamdulillah lah

tak, keputihan teruk lebih kpd gbs. dktr scan bby besar possibly ada gdm thats why kena minum lg. klu berat ibu naik mendadak pun kena repeat minum juga.

Sya gdm starts 7bulan , and tiada keputihan , kalau ada pon sikit sangat2 dan bukan hari2

6mo ago

oh.. tq ats infonya

Keputihan takde kaitan dengan GDM. Sama ada GBS atau infection. Bagitau dr ya

Tak betul. Keputihan yg teruk kena inform doc @ nurse ya.