Cek gdm kencing manis pregnant

Hai assalamualaikum... Nak tanya lah sesape ad gdm tahun 2023 ni... Brape kali sehari cek bsp sekarang? Sy 1st mnum I gula xlekat.. Yg 2nd mnum lekat pulak..

3 Balas

saya sangkut GDM on diet Dr awal pregnant....sehari 4x and 2minggu sekali serta 3bln sekali ambik darah cek gula .... skrg saya dh masuk 7bln....xde pape nk risaukan sis yg penting jaga portion makanan , makan buah²an ikut tips sebelum ambik darah ... kurangkan gula dlm mknan tingkatkn gula dlm senyuman

Bacaan bsp ni bergantung pada individu awak. Saya pregnant tahun 2022. Mula mula check 2 minggu sekali. Satu hari 4x ambil bacaan. Ikut buku pink m/s 9. Lepas tu jadi setiap hari dengan satu kali je ambil bacaan. BTW saya GDM on diet.

12mo ago

Sama-sama 😊 Kena jaga makan awak.

Kalau saya kena ambil 4 kali bacaan awak, pukul 8 pagi, 10 pagi, 2 petang dan 8 malam.

12mo ago

Tq awk info... 😁😉