Gdm Masa Mengandung

Hai mommies...nak tny,spe ad pengalaman gdm mse pregnant....bleh share x,cara pemakanan ibu2 semua...sy skrg 31 mggu 5 hari ,sgkut gdm lepas minum air gula kali kedua....

2 Balas

benda yg perlu sis buat pertama kali,cut gula dan kurangkan karbo. sy sarapan nasi 3-4 sudu dgn sayur hijau setengah pingga,telur rebus 2 biji dan setengah biji epal hijau(sy jenis kena sarapan berat sebab dah terbiasa sejak kecik). minum air kosong. lunch sy makan nasi 1 senduk nasi bersama sayur setengah pinggan,ayam @ ikan seketul,epal hijau setengah biji dan air kosong. petang pukul 4 mcm tu sy makan telur rebus 2 biji,sup sayur @ ikan masak kuah,epal hijau setengah biji dan air kosong. utk makan malam sy makan sesenduk nasi dgn sayur,ikan@ayam seketul,epal hijau dan air kosong. bsp sy cantik dan dpt sebulan sekali. sy kenyang hanya dgn menu begini,dan lepas bersalin sy turun berat 10kg. elakkan campur apa² jenis sos dlm masakan sebab ada gula dlm tu. amalkan setiap hari,hasilnya memuaskan

tq share 🤗