Adakah anda menyimpan telur ayam anda di dalam peti sejuk?

Voice your Opinion
Ya
Tidak, (komen kenapa)
Kadang-kadang

1599 respon

17 Balas

kenapa telur kena simpan dalam Peti ais? padahal boleh saja simpan d luarpun.. Sya tak pernah terfikir simpan telur dlm peti ais yg belum d masak.. kecuali telur yg sdh sya rebus mungkin sya akn simpan dlm peti ais.. 🤔🤔🤔

Tidak, kalau simpan dlm peti tak ada siape yg nak masak, atau tak tau telur tu dalm peti🤣🤣telur letak kat dlm bekas, tempat dapur

Ofkos. Klu x cukup tempat. Letak dlm 1 compartment then letk dkt peti ais semula. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Tiada ruang. Membeli telur dlm jumlah yg banyak. 3 papan. Bekas sarang telur sudah mempunyai antibakteria jg.

Simpan dalam peti sbb ad tempat letok telur dalam peti tu kan.. sy jenis suka menyusun😆🤣

Ya, simpan dalam peti ais. Sebab rasa mcm semak letak dekat luar hahaha

kat market pun letak luar kenapa kita nk kena letak peti ais?

tak sempat simpan dalam peti dah habis😅laki bini seminggu 1 tray

Mmg telur x perlu simpan dlm peti ais

Ya #TAPsupermoms #TAPactiveusers