due date

Siapa yg pernah terlebih due date dia?? cuba share pengalaman korang ketika bersalin lebih due date?? lahiran secara normal ke macam mana???

15 Balas

Sy overdue 8 hari. Due 1/11. 4/11 sy pergi serah diri sbb rasa kurang gerakan baby dan sy pun ada gejala demam. 5/11 doc check jalan dan tlg bukakan jln sbb alang2 dh overdue..nak suruh beranak terus la. Jalan buka 1cm je. 6/11 doc bukakan jalan lagi jadi 2cm. Waktu dh 2cm ni dh mula rasa sakit kontraksi. 7/11 doc check 3cm dan sakit makin kerap sampai xblh tdur terpksa cucuk ubat tahan sakit kt punggung. 8/11 sakit sangat2 pagi check jalan dh 4cm..tp xblh masuk labour room lagi sbb full. Tunggu punya tunggu sampai xtahan sgt misi check jalan dh 6cm tghri tu terus pegi labour room. Tp sedih dlm labour room xde sape teman. Berseorangan tahan sakit sampai masa rasa nk meneran, terpaksa jerit panggil doktor. Nasib baik ada org kt luar bilik dgr sy panggil. Sob3. Kalut semua org sbb dorg ingtkn sy lambat lagi nk beranak sbb biasanya anak 1st ni bukaan lambat sikit. Pkul 5 ptg alhamdulillah selamat melahirkan seorang baby boy. Kena gunting jgk la.. Alhamdulillah tak kena induce ubat tapi doc bukakan jalan tu perit jgk la rasa. Huhu. Alhamdulillah. Moga sis kejap je merasa sakit dan dipermudahkan urusan bersalin.

sy pn overdue 4hari.doc bagi date admit 10hari dari due sebenar.tp hari ke4 baby dah keluar.chill2 je...mmg stress bila overdue tp jgn fikir sgt.baby ada timing dia sendiri bila nk keluar.so trust in Allah's plan and trust your baby.bersalin normal or c-section bukan persoalan.yg penting baby n mummy sihat & selamat.

Sy over due date satu hari.. Serah diri,, spatutnye induce.. Tapi doc seluk buatkn bukaan 2cm. Dan doc ckp mngkin xyah induce sbb sy pnye lembut . Alhamdulilah, masuk wad terus buka 4cm, doc dtg check 4cm trus msok labour room brsalin normal

sy overdue 10hari...serah diri dekat hospital 9hb 10..pagi 10.10 induce,12hb pukul 1pgi tolak masuk dewan bedah..czer...baby keluar pukul 2pagi..jln bkak 4cm je,doc proceed czer sbb doc da pecahkn air ketuban plus takut baby lemas😂

Sy semua lbh due... Alhamdulillah sampai masa baby nk kuar... Dye akan ade contraction sendiri.... Tp jika lebih smggu... Nurse akn admit ward lah... Bersalin normal je... Jika ade komplikasi baru mereka akan cadang cara lain...

anak first over due seminggu ,induce bersalin normal+vacum anak kedua over due 8hari xsempat induce ,hari patut serah keluar tanda harap2 kali ke3 ni jgn la over due lg😅😂

4y ago

aamiinnn

Sy overdue 10 hari.. Alhamdulillah bersalin normal tanpa enduce.. Sbb masa serah diri kat hospital, bukaan dah 3cm.. Tp, dok kat hospital 2 hari jg baru selamat bersalin..

Ketiga-tiga anak saya overdue..bersalin normal..cuma anak yg kedua lebih 10 hari xde tanda²sakit so saya kena serah diri p hospital kena induce juga..

Saya! overdue 1 minggu baru baby nk jumpa mummy daddy😚. Alhamdulillah bersalin normal.

Saya overdue 2hari..msok ubat xjalan..saya ambk kputusan utk czer..😅