Susu formula

Siapa yg pakai susu enfalac baby step 1..nak tanya berape jam gap untuk setiap kali untuk susu?1 jam ke 2 jam ke 3 jam..sebab sekarang ni buat 3 oz gap 3jam..3 oz sebab baby dah nak masuk 2 bulan..

2 Balas

Ikut pada berapa byk dia nak. Kalau 3oz tak cukup baru tambah. Kalau dia dh content kekalkan je jumlahnya. Yg kt kotak cuma panduan. Tak semua baby nak minum byk mcm disarankan. Anak sulung sy dari 5 bulan duk kt 4oz je bg lebih dia tak habis

anak sy sebulan lebih nk masuk 2 bulan sy buat 2-3oz, setiap 2 jam..biasa siang dia 3oz malam 2oz, ikut demand baby