Minum susu fm

Hi, baby saya 1 bulan 3 hari . Berat 3.4kg . Berapa oz ye kena minum ? 2-3 jam atau 3-4 jam sekali ye ?#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

5 Balas

Bagi 2oz dulu, kalau tak cukup boleh tambah lagi 1oz. Saya buat macam ni biasanya, tapi kalau dah selalu nak tambah aje, bagi je 3oz. Ikut cue lapar baby tgk kalau dia nak je bagi susu

anak sy sebulan susu bdan lps tu susu fm sejam 2kli sy vuat 2 scop air 2, kdang2 4oz sy bg now baby dh 3 bulan brat nya pun dh cecah 6.7

Kalau kt kotak anak saya 3 scop 90ml anak saya da 1 buln 22 hri

kalau fm. tgk kt paket susu. ada guideline

2oz, 2-3 jam sekali