39 minggu 1hari due 22/8

hi siapa yg due mggu dpn dh bersalin? smlm dpt tnda kontraksi tpi tipu ja🤣..doakan sy beranak cpt😂 tkut pula kena paksa😅

10 Balas

sy due 26/8 pun belum bersalin lg, ank 1st ngn second lahir awal.. kalini sonok pulak baby duk dlm perut.. sakit kt ari2 tu da seminggu lebih smpi kne amek mc sbb xlarat nk kje.. perut pn asik mengeras.. xde tanda lain lg.. harap bby xoverdue sbb mse scan week 38 aritu pn bby da 3.3kg.. tkt bby membesar lg.. jenuh nnt nk teran

1mo ago

kan samq sy..yg 1&2 awl je kuar 38w😂

Due 29hb/8... Alhamdulillah hari ni da bersalin. mai hospital nak check up air ketuban n saiz baby secara details sebab doktor KK suruh.. lepas cek sini kena admit. sepatutnya kena induce masuk belon.. start tengah malam ketuban leaking. pagi ni doktor suruh masuk labour room terus..

1mo ago

boleh balik dah ni. tapi baby kena tahan sebab ade naik blister dekat tangan.. terpaksa on antibiotik. paling cepat katanya 5hari

Due Saya 24/8. Nenas dh makan 3 biji. Air kelapa minum hari2. Senaman dh buat. Berjalan pun banyak. Bersama suami pun dh. Ttap baby sronok dlm perut. Smpai xtau dh nk mengidam apa lagi.. Abangnya dulu tepat 39weeks keluar. Yg ni sbb kita xsabar nk jumpa dia kot, dia xnk keluar lagi..

1mo ago

huhu kita sama,due pun 24/8 tpi bby msih sronok dlm prut,prut pun blum turun lagi.. perut sntiasa mengeras tpi blm trun tanda

saya Dah over due tapi tak bersalin lagi smlam perut mengeras trus ke hospital skali cek bukaan baru 2 cm doakan saya cepat ade bulaan jlan dah banyak buat senaman harapnye hari nie dapat bersalin 🤲🏻☺️

1mo ago

dh bersalin ke sis?

Sy pun sama 28/8 due, dh ada coklat lendir tp belum lagi sakit nak beranak lagi.. tengah menunggu sakit yang consistent baru nk pegi hospital

sy due 28/8..tnda² ada cuma skit mengeras tu yg xda..dtg dn pergi ja skit dia..semoga kita smua dipermudhkn berslin🥰

1mo ago

tula mgeras tu ad slalu..pastu sakit perut palsu ja😂...baby nk bsr lg dlm perut🤣

due kita minggu depan 20/8hb bby masih seronok dlm perut,,klau tah keluar minggu ni memang serah diri ler 20/8

1mo ago

hehe moga cpt trun tnda sblm waktu

due 24/8 brbgai cara sudah buat msih xnk kuar mama pasrah jela😌😌😌20/8 jmpa dktr tgk jela apa dktr nk cakap

1mo ago

sama sy pun tggu g kk 20/8 tggu doc ckp apa🤣

serah diri knpa sis?moga dipermudah..

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

1mo ago

aamiin..doakan kami smua tq²😘