Due date 19/8/22

Hi, nak tanya siapa due date 19/8/22 ni? Still takda tanda2 bersalin.. dr kasi chance smpai 24hb, jum share apa yg boleh sy buat nak bukakan bukaan? Huhu

8 Balas

Saya ada gdm diet. Due date 26/8. Tapi kena serah diri 25/8 jika takde tanda bersalin. Anak kedua. Im at 38 week 5 days today. Scan baby weight 3.4kg border line. I ada mild tightening tp frequency tak confident timing , sharp shooting pain, light back ache but change position ok back, and perut memulas 3 kali..when i were at 38 weeks 1-3 days. The 4 day tu, dah back to normal n now still observing. Yesterday light two drop of white discharge after my walking . N i were tired yesterday so tightening 2 times only..i went kk yesterday to hv routine check up, doctor kata jika ada tanda gini terus gegas ke hospital sblm perlu serah diri ; Water break Bleeding Tightening every 10 / 5 minutes with pain on lower abdominal n tummy or hip pain Or less baby movement Not to wait. But ikutkan still ada masa 8 hari lg utk serah diri sbb this mild contraction symptom of labor sign ni, masih terasa awal sbb tak capai frequensi timing. I pun tgh takut sbb tak de gini utk anak pertama dimana sukar nak decide shall i go hospital or tunggu dulu. If gi hosp, mereka akan seluk utk membaca bukaan atau suruh tunggu atau kena tahan. So m still waiting fr proper symptom reading sbb masih ada 8 hari utk due. Doakan saya. Ada siapa siapa pengalaman gini? Induce drip mmg sakit tp it helps fast to open bukaan. I experience for my first baby dimana lewat sehari selepas duedate.

kalau first mom memang berdebar sangat.macam saya dlu sehari sebelum serah diri kt hospital nangis2 dulu kt bilik dengan suami😅 rasa macam nak pergi berjuang kt Medan perang. tapi tak sempat Induce sebab bila check bukaan dh 2cm. tp anak3 seterusnya pun sy overdue jugak..so dah kuat mental fizikal..induce pun induce la..sakit lebih kurang je..kita perempuan kan kuat.sakit tak lama pun pastu boleh jumpa baby dah..best tau..so semoga dipermudahkan urusan sis. oh lupa saya ni segala senaman dh buat..hiking, jogging, squat.tp tula tak berhasil😅 cuma bila dh ada bukaan nnti boleh la try semua senaman kt you tube tu n buat pernafasan yg betul,memang cepat bukaan.

Sama saya pun duedate 19/8/22 belum ada apapa tanda, first mom😅 16/8 ada pergi check 1cm je tapi sampai sekarang belum ada tanda2 keluar lagi . Doc dah bagi tarikh serah diri 28/8 🤗 semoga kita semua dipermudahkan bersalin 🙏🏻🙏🏻

sama due date dgn sy. Pun xde tanda bersalin lg. Ingatkn ank kedua ni akn bersalin awal. Harapan je la. Anak pertama dlu ada jgk la tanda2 sakit dan darah sblm due. Kali ni langsung xde. Bakal kena induced lagi la ni😓

2y ago

smlm cek up baby masih x masuk laluan. Jadi mmg dah redha akn induced. Sebab xnmpk tanda2 akn sakit normal. Sakit perut cirit birit je yg ada dari smlm. Haha.

hi..saya due 15/8 sampai skrg tak beranak lagi..dah dpt tarikh induce 21hb ni..tapi masih berdoa baby keluar sblom induce🤲 doakan saya ye ibu² semua..sbb mmg sikitpun tanda takde..mcm² dah buat tapi baby taknak jugak keluar

2y ago

suruh suami yg induce sis,,, sperma suami mematangkn serviks,, bila sperma suami dngn air wnita bercmpur kontraksic akan trjadi situ akan mmpercepatkn bukaan kita ,, lgipun bersama dngn suami akan buat hormon kita lagi tenang dari induce hospital...

sama tarikh dgn saya. masih juga belum ada tanda². 24hb tak keluar kena serah diri. ini 1st time saya. harap² ada la tanda sebelum kena induce

mine is 22/8/22 .... tp xde tanda jugak lagi. org kata anak sulong, lambat sikit. tp harap² tak la. hari² jalan & exercise

Alhamdulillah.. sy dah selamat melahirkan.. terima kasih semua yang sharing2 😍🥰