Salam mummy sekalian .

Siapa yg ad history GDM masa hamil dan on ubat kencing manis ? Kamu pun pernah kena suru jumpa pakar ka ?? Nevess ni 9hb ni kena suru jumpa pakar , pastu doctor bagitau kalau ada kencing manis kena beranak awal (38minggu) . Tapi suami tidak benarkan , kenapa mau kena paksa beranak awal kalau baby belum mau keluar ? .. Sebenarnya takut jugak kalau kena induce , bila baca pengalaman org rasanya macam sakit sangat pulak tu induce ? aduhhh suda laa first baby .. Seram campur takut sejja ada ni

1 Balas

Doc takut baby besar/ada komplikasi sbb tu disuruh beranak ngam2 38w. Attention lebih sikit ntok gdm ni. Kena ikut jugak tu cakap doc walaupon suami x benarkan.

5y ago

Atas klinik juga tu.. kami sini semua result bsp x bole lebih 5.3.. matai mau jaga diet 😂.. tu pun ada jugakla 2 3 kali lebih terus kena jumpa doc selang seminggu..