Kencing Manis Ketika Hamil

Siapa yang ada kencing manis ketika mengandung? Saya baru 13 minggu dah sangkut. Minggu depan kena BSP pula. Risau pulak saya. Anak 1st pulak kan. Macam mana yea nak kawal? Saya benda manis2 mang x suka sangat, nasi pun kurang makan sepanjang hamil ni. Tapii kena juga.. ?

1 Balas

Saya kena. 1st kandungan juga. Biasa lah waktu hamil, memang ada yg kena walaupun x makan makanan manis. Tp lepas dah bersalin xde. Saya xde lah kawal makan minum, cuma tukar menu je. Makan makanan real food. Air manis yg letak gula memang x minum. Minum air buah yg betul.