Baby Asyik Nangis 😭

Hi mommy2, nak tanya knapa ye baby asyik nangis? kdg2 husband pegang pun dia nangis.. Baby kita 1bulan lebih, susu dh bagi pampers dh tukar pun still nangis.. normal ke? #pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu

11 Balas

baby nangis sebab ingin di gendong, di buai oleh ibu untuk rasa tenang, umur sebulan tu biasa la dia masih nak kan perhatian ibu, cuba bedungkan baby bila baby nak tido..dukung sekejap, dodoikan, agak2 nak tertidur tu letak atas tilam.. kalau masih nangis, urut2 perut baby , takut gas terperangkap kat perut..memulas tu yang sakit.

Try urut baby after tukar pampers or lepas mandi. Usually certain baby dia rasa tak selesa so they need comfort and secure, once dah urut, bedung and dukung dia. Talk to ur baby so dia tahu dia safe. I did that to my baby and now she can sleep by herself. She’s 26 days now. #trythis #peadsphysio

anak2 sy pun high demand bby juga sis tp slps try n error, mreka suka didodoikan dlm baby sling/baby carrier jenis lekat di dada mcm ni sbb bby masih ingin rasa mcm dlm perut momy, husband pn boleh bantu juga n senang utk buat kerja rumah😊

baby high need kot? ada sesetengah baby bawah 3 bulan mmg fasa dia masih perlukan sensasi mcm dlm rahim sbb belum dpt adjust dgn dunia luar. kena bedung, cuba bagi dengar white noise, dodoikan dia sikit

Baby sy pun sis 😭 sampai pening sy tak tahu nak buat ape. Yang anak sulung sy tak pael gini. Tapi anak lain2 kan dan sy cuba faham dia. Ada yg kata baby colic pun mcm ni

Sis awal2 bby mmg mcm tu… sebab dia baru proses nak terima suasana kluar dari perut kita… so kena sabar sikit… slalu org ckp lepas pntang dia berubah lain pael dia

try tgok kat youtube cara pegang/dukung bb time nangis.. some bb ada cara lain sikit nk bg stop nangis.. some bb dukung je stop nangis..

sis try bendung baby tu..atau pn sis bagi dia tidur tengkurap kat dada..kdg2 bby sebulan ne blm biasa keadaan luas..

follow consultant ni dkt insta : babylanguage

Boleh pgg baby gaya dlm perut..