menghitung hari

siapa sini yg tngah tnggu hAri semoga semuanya mudah bersalin 😊..dekat² due ni la stress sebenarnya sebab hati ni sensitif sngt tapi sabar jelah..Xtahu lgi berpantang di mna husband Xbagi berpantang sndiri tpi kat rumh fmly ni tertekan sngt ada ja salah ,mentua nk jaga tapi sya segan😌. semoga sya dan baby sihat nnti sya risau sebab sepanjang prgnant stress ada ja jadi mslah di mata kluarga😔.. #firstbaby #duedate31/10/2020

menghitung hari
35 Balas

sama lahh. masa prgnant ada ja salah dan snsitif btl. tapi mcm sy ni sy tnggal d ruma ibu sy sndri. dan sy sedar rasa tertekan tu sbnrnya mmg pembawaan masa pregnant ni.. rasanya ada ja salah n ada saja x ngam. smpai begaduh besar pun ada. sbb lepas beranak, semua tu terus hilang serta merta. mmg ada perbezaan yg besar. jadi sy doakan sis terus diberikan berkat kesabaran yg tinggi. biarkan rasa mmg tengah happy tu menguasai diri.. confirm sis lebih rasa positif. yg buruk2 jgn simpan dlm hati. keep smiling. 😊😊😊 u can do it!

4y ago

wahh.. niat murni sis mmg boleh buat bapa sis gembira.. kalau mcm tu x apa.. mmg btul lebih baik kita ada masa bersama kluarg ambil peluang balas jasa n budi ibubapa kita wlpun sudah berumah tangga.. aamiin mudah2an dgn niat baik sis , sis dpt rezeki merasa rumah sndiri . niat sis buat sy terdetik sesuatu. spatutnya lebih bersyukur dan ambil peluang bila masih dpt bersama dgn org tua kita.. 🤗 thankyou sis..

Sy due 02/01/21 tp takut keluar akhir bulan 12. Masih fikir siapa nak jaga time pantang sebab sy ada rumah sendiri. Husb pula xbg pantang sendiri sebab first time ada baby. Nak minta ibu sendiri jaga takut menyusahkan pula nak ulang alik walaupun satu kawasan, sebab adik bongsu masih bergantung pada ibu.

4y ago

Itulah husb sy pun takut klu sy pantang sendiri. Lg2 dia kje pun ikut site kadang balik lewat mlm. Mil pula dh meninggal, jd sy rasa kena bawa ibu sy atau akk ipar sy.

Jgn Cakap macam tu sis . U kena always think positive . But it okay if mentua nak jaga . Terang elok2 dkt your family inshaallah semuanya akan okay . Just pikir psl diri smdri dan ank je tau . Jangan pikir psl mslh lain yang boleh memudaratkan kesihatan sis dan anak tau😘

saya due date lagi 2 hari.. hmm.. first baby and sekarang dalam keadaan yang campur baur. doakan urusan bersalin saya dipermudahkan ye and baby sihat dan selamat. (´-﹏-`;)

4y ago

insyaallah sis dipermudahkan bersalin aamiin..

semoga mudah urusan ibu2 yg bakal bersalin nt. sy pon berpantang sendiri anak kedua. suami pjj. ibu & mil dua2 dh xde. mmg terpaksa harungi seorang diri.harap dipermudahkan juga urusan sy

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin dan permudahkan semua urusan kita brslin nti Aamiin.. semoga shat ibu dah ank aamiin

4y ago

aamiin.. tq sis

harap semua urusan kite dipermudahkan.. sy juge tengah tunggu hari saje. berpantang sendiri dengan bantuan suami saja.

Sama la kita tunggu due je ni. Berapa weeks je lagi. Semoga segala urusan bersalin kita dipermudahkan.. aamiin..

Saya 36w2d tapi rasa cam tak lama juga ni, memang makin dekat due makin sensitif, tambah badan dah tak larat ni.

4y ago

Sama ar 36w3d, skrg tgh cirit, x larat rasa nya... Moga dpermudahkan utk kita semua bersalin ngan mudah, Aamiin Allahumma Aamiin

Best nya semog siapa yang bersalin akan datang dipermudahkan segala urusan nya yer✨aminn