Tak boleh minum susu

Siapa sini yang tak boleh minum susu sebab loya? Takpe ke kalau tak minum susu? Sbb setiap kali checkup nurse mesti tanya minum susu ke tak. Boleh tak gantikan susu dgn pemakanan lain mcm sayuran hijau dan lain².

14 Balas

Mcm sya,pena ambil sekali 2 shj,pastu stop. .pakar pemakanan ckp kena jga ambil susu. .tp bru2 ni,sy ckp xleh ambil susu,sbb keputihan kuar byk klu mnm susu,pastu pakar pemakanan dh xckp apa pn. . Tp ank 1st,sy mmg xami susu. .sbb xngam dgn tekak. .lebih2 klu ada morning sickness. .

Sya minum Susu kambg fresh msa mdung Thun lps.. start kdgn 6bulan smpy bersalin.. alhamdulillah ank sya kuning xtggi.. dlm 80.. pastu kli kdua check 50lbh kot.. lpastu dktr hbq xpyh p hsptal dh check kuning.. Kira 2x ja sya p klnk check kuning ank sya..

4y ago

Susu kmbg jenama ape sis minum

Saya masa preggy anak pertama alah susu... Saya minum esp shaklee... Dan makan pil kalsium untuk tambah kalsium... Sekarang anak dah 2 still makan pil kalsium... Doktor pesan kena makan sebab umur makin meningkat kalsium makin kurang...

Sama ! Sy pon xboleh masok dgn susu sbb mmg xsuka dh pnh cuba tetap xboleh so conclusion sy beli shaklee ostematrix sbagai pnganti tiap hari mkn 3biji

4y ago

Saya mkn pagi 1x,tghari 1x & malam 1x

Sy last pregnent xbole mnum susu tepung... Tp sy bole mnum susu dutch lady coklat.. mmg mnum tu..je..dan bykkn mnum air ksg... Sbb mnis..🤪

Cakap dng Dr y awak x boleh minum susu. Nanti Dr akan bagi calcium tablet. Tp calcium xboleh ambil sama2 dgn iron

Klu xminum susu boleh gantikan dengan iberet..dalam tu semua dah ada..sambil tu boleh amalkan mknan sihat

Saye dah 30w ni .. xmin0m2 susu.. Alhamdulillah xsakit2 beria tulang ke ape.. doc pun xbg pn pil calcium

Minum susu kambing campur dengan bahan lain yg ngam dengan tekak

Beli pil kalsium mcm ostematix shaklee ke..@ mkn pisang