Boleh ke tak minum susu ibu ?

Dah 13 minggu. Tapi tekak loya mual kalau minum susu. Kalau tknk minum susu ibu tu boleh ke ? Bby ada effect apa apa tk ?? Ke gantikan dgn horlicks ke ?? #firstmom #firstbaby

7 Balas

boleh je awak. xde mslh pon. saya dr 1st pregnancy skrg dh msok 2nd pregnancy tak amal minum susu pon spjg pregnant. saya sejenis yg tak boleh minum susu tepung tu. boleh minum pon susu full cream je. tapi sejenis jarang minum susu. pastikan makan buah buahan, kekacang dan banyakkan makan makan berkhasiat dn nutrisi. sy byk mkn buah buahan, sy pastikan setiap mggu ada buah yg sy akan beli utk mkn. dn kekacang utk kudapan sy.

Saya pun tak minum susu. Dah cuba tapi tak boleh. Nanti muntah. Start 14 minggu sampai skrg 37 minggu. Awal awal tu ada problem baby kecik sebab saya tak minum susu, Masa usia baby 26 weeks, scan dapat 24 weeks, jauh jaraknya. nurse cadangkan minum yogurt, calcium, makan buah buah berkhasiat. Perbanyakkan makan isi isi daging. Alhamdulillah masa 29 weeks sampai 37 weeks ni, baby membesar mengikut usia.

boleh je sis ganti dgn hl ke dutch lady..saya tak boleh telan susu anmum tu konon beli igt sedap.lgpon susu anmum tu pon tggi gula.sampai kesudah tak membancuh da.beli fresh milk hl n dutch lady je..

sye x mnum susu x kesah la susu ibu ke tepung ke kotak ke. bby membesar dlm normal range, x besar and x kecik. kalau minum pon sekotak kecik je itu pon bila rasa nk minum.

boleh. tp make sure calcium intake tu cukup la yer. nk mkn vit calcium pon blh. tp dptkan nasihat dr doktor dlu

cuba minum dutchlady yang susu yang berperisa pun boleh sis. saya pun awal trimes pun tk boleh minum susu ibu.

boleh je. ganti dgn sumber calcium lain. macam yogurt ke.