minum air gula 2kali

siapa sini minum air gula 2kali . sy first tak sngkut tapi kedua ni xtau lagii .. ada kemungkinan sangkut gdm ka .. risau pula 😅🥲

12 Balas

mintak2sis x kena gdm... sy ank 1st... dh kena gdm d/c 😁mula2 tu risau.. skrng mcm dh biasa..tapi kalau dh kena nnt cntrl mkn,ikut arahn nurse n dctr... kalau ikut betul2 berat bdn dpt dikawal/ ibu n bayi pun sihat.... tu je lah..apa2 pun result sis terima je... jgn fikir byk2... nnt tahap stress ja naik🤣😁... be positive sis😍! enjoy ur pregnancy😊

2y ago

hihi tq sis

Redha je lah kalau sngkut 😄mcm sy sangkut ,sekarang GDM on diet control..sebulan sekali jumpa doc & BSP 4x sehari seblum check up yg sebulan2 tu.Setakat ni bacaan gula 4 - 5.9 macm tu je lah.Now dah 25w6d..xperlu lah nak risau sngt nnti kita yg stress asyik mikir je..enjoy je lah 😊

Klau sgkut kne redha jelh.. jge pmakanan btul2. Sy first minum dh sangkut.. skrg dh 6bln.. start buat bsp sbln skli dr 2bln lgi.. trus checkup jadi 2mggu skli, redha jela.. stkt ni ok je lg gdm on diet control.. result bsp okey je.. klau xok kne buat bsp tiap 2mggu🥴

I first kali dh sangkut. pastu nurse KK kt dh tk yah nk buat kedua. setiap 2minggu check bsp sekali. sehari 4 kali. tu je. jaga pemakanan mummy!! nasi separuh. jgn mkn sekaligus. tu je.

kalau sangkut, redha sahaja lah. buat bsp tu betul2. jaga pemakanan. gdm diet control masih boleh bersalin ikut due so takda masalah. Insha’Allah dipermudahkan

sy 2kali minum.1st result hilang.2nd result xde jgk Lps tu tnya nurse dorg bru cari.tbe2 blh ade GDM plak.yg pelik tu result sy sorg je xde dkt buku rekod dorg tu

saya first minum dh sangkut sis..gdm on diet control...2 minggu sekali kena bsp Dan jumpa doktor..kena redha je lh..untuk kebaikan ibu Dan baby juga..

rasa mmg mcmtu..klu 1st mnum x sangkut mmg kne mnum 2 kali..klu 1st sangkut mnum skali je, pastu pas bersalin nnti minum lg skali..

Sy pun next week mnum air gula kali ke2 , harap smua baik2 xde sngkut2 🥺 sbb berat bdn sy mdadak naik risau juga ni .

1y ago

xpasti laa .. nurse yg akan cakap nnti klau awak kene minum laa

doa yg baik2 in shaa Allah smua yg baik2 berlaku..mg dpmudahkan segalanya..aamiin..fightimm✊🏻🔥