Bleeding tapi kandungan selamat

Siapa sini alami spotting@bleeding tapi kandungan selamat..berapa lama biasa spotting? Beberapa hari atau berminggu?

38 Balas

Ms pregnant slps ank ke2, 2017, kndungan 4minggu ada spotting smpai 8minggu. Xbanyak, bukan drh pekat tp warna coklat2. Ada cramp perut pd 8minggu. 4minggu hamil, jumpa doktor gynae swasta : dia bg injection kuat rahim. Masih spotting. 6minggu hamil : masih spotting, jumpa doktor yg sama. Dia bg injection kuat rahim dos ke2. Slps tu spotting lagi. 8minggu : ada rs cramp, sy terus ke emergency. Emergency refer ke labour room, scan dr bawah. Rupa2nya baby xde dlm rahim sprti yg doktor gynae swasta nyatakan ada tu. Takde. Baby ada d luar rahim. Terus admit ward dan emergency minor operation. Baby luar rahim harus dibuang, bahayakan kondisi ibu. Drh byk dlm ruang abdomen (walaupun hanya spotting pd pad keluar ms hamil), doktor buat cuci rahim sekali terus. Alhamdulillah pd tahun yg sama pregnant dan 2018 bersalin ank ke3 Skrg prgnant lagi tgh tunggu due date lg 3bulan, anak ke4.

2y ago

Hi, ye sama cuma lokasi kantung bukan dalam rahim