Bleeding tapi kandungan selamat

Siapa sini alami spotting@bleeding tapi kandungan selamat..berapa lama biasa spotting? Beberapa hari atau berminggu?

38 Balas

Ms pregnant slps ank ke2, 2017, kndungan 4minggu ada spotting smpai 8minggu. Xbanyak, bukan drh pekat tp warna coklat2. Ada cramp perut pd 8minggu. 4minggu hamil, jumpa doktor gynae swasta : dia bg injection kuat rahim. Masih spotting. 6minggu hamil : masih spotting, jumpa doktor yg sama. Dia bg injection kuat rahim dos ke2. Slps tu spotting lagi. 8minggu : ada rs cramp, sy terus ke emergency. Emergency refer ke labour room, scan dr bawah. Rupa2nya baby xde dlm rahim sprti yg doktor gynae swasta nyatakan ada tu. Takde. Baby ada d luar rahim. Terus admit ward dan emergency minor operation. Baby luar rahim harus dibuang, bahayakan kondisi ibu. Drh byk dlm ruang abdomen (walaupun hanya spotting pd pad keluar ms hamil), doktor buat cuci rahim sekali terus. Alhamdulillah pd tahun yg sama pregnant dan 2018 bersalin ank ke3 Skrg prgnant lagi tgh tunggu due date lg 3bulan, anak ke4.

2y ago

Hi, ye sama cuma lokasi kantung bukan dalam rahim

Sporting & bleeding ni dia Ada byk punca sis.Kalau terjadi lbh baik prg hospital Dan check.Sebab lain org lain punca nya ,kdg Ada yg sporting & bleeding kandungan ok dan elok je sampai baby lahir..Dan Ada juga yg sporting & bleeding boleh membawa kepada keguguran.Sebab tu doktor dgn jururawat sllu nasihat kn ,wlupun Ada sedikit darah pun yg keluar time Kita tgh pregnant, jangan biar kn ...baik terus prg hospital.Saya pun pnh ada sporting on off dia awal kehamilan Dan last Ada sporting masa 28minggu ...tapi pkembangan baby semua ok, Saya cuma Ada masalah keradangan pada servik yg myebabkan kdg2 Ada sporting tapi doktor kata normal lh kdg Ada sstgh wanita hamil mgalami keradangan pada servik sbb tlampau kering.Saya bsyukur sbb Tak melibatkan placenta & uri.

saya kndungan pertama bleeding skit2..tp hri2.. dan xdk rezeki gugur tp baby kuar sndri trus smuaa.. xdk kne cuci then now pregy kali ke dua..ad bleeding 1x je klau awk dh pnh kne bleeding jgn buat kerja rumah.. saya ap kerja rumah xbuat..masak smua xbuat.. mkn mnum tdo je dlm blik..dan jgn bnyk berjalan kte xtau rahim kte kuat ke x.. ni pengalmn sye sndri la 2020 1x gugur then Allah gnti baby baru bulan 12.2020 now tgh pregy 2 bulan lebih Alhamdulillah 😁

Sy spotting warna brown start 5week-13week....now dh 17week..... Sy bedrest je.... Mujur sy mmg suri rumah... Sbb sy dh ade history gugur.... Takut berulang so sy ikhtiar kurgkn bergerak... Bnyk rehat je.... Skrg 17 week semngu sekali je sy masak.... Keje umh yg lain suami yg buat.... Doakan kandungan sy sihat selamat ye ibu2... Semoga doa ibu2 berbalik kepada ibu2 juga amin

Bleeding spotting jangan buat remeh . Sy start mengandung sampai sekarang 23w mengalaminya. 5 kali masuk wad. syukur alhamdulillah baby aktif sihat dn jalan tertutup. dua perkara ni penting sgt2 kena check dgn dokto. kena baring tak leh gerak kuat kuat.. dktr cakap 28w dah kena beranak jika keadaan mcmni ada lg

sebaiknya spotting pun pergi check sis. setiap org masalahnya xsama. mcm saya dulu masalah uri bawah, spotting je terus kena warded. mmg doctor dah pesan awal utk case saya kena terus g hospital kalau spotting. takut lepas tu terus heavy bleed. so to be safe, pegi check terus ye even just spotting

sy bleeding dua bulan, hri pertma tu p hospit jg lah,, doktor scan ok jg doktor ckp, bbay ok, degupan dia lemah je, acaman kguguran,doktor bgi ubt, ntah apa ubt tu,, ksi msuk kn vagin kita tu,, lps tu hri kedua drh klur age, byk,, last doktor scan baby tiada sdh,, nie pun alum abis pantang age,,

Saya dh dua minggu bleeding , non stop siap kuar ketulan darah halus ² .. jumaat ini bru nak g jmpa doc .. sblm bleeding dh jmpa doc tapi doc scan alhamdulillah kantung smua membesar doc kata .. tapi jumaat ini nak jmpa doc mcm takut jerw nak scan lagi utk 7week .. doa kan sya yea mommy 😭😭

2y ago

Sis maaf boleh tanya mcm mana kandungan yg ni?

saya dulu bleeding start kndungan 6bulan, kne g pital tiap minggu,last2 dgn doc pkar dia suh brsalin awal 35w6day, takut effect kat baby x boleh brnfas kata nya, sebab rahim terhakis.. alhamdulillah anak dah 2tahun 11bln berat 18kg... mmbesar dgn jaya nyee 😁

saya masa anak first bleeding,gugur masa 5 minggu.. anak kedua heavy bleeding 3 bulan..macm period..bnyak kali pergi hospital n klinik..alhamdulillah..baby kuat doc bgi ubat kuatkan rahim(skng dh 2 tahun 6 bulan). alhamdulillah pregnant anak ke3 xde masalah..skng dh 34 weeks..