FPP pakej Hospital Kerajaan

Hi, siapa sini ada pengalaman bersalin guna pakej FPP hospital kerajaan? Klu bersalin baby kembar, charge double ke mcm mana? ? Berbaloi tak rasa2 nya klu compare dgn private hospital..

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sis dah decide ke bersalin swasta ke atau amik pakej FPP kat gov ? Saya pun pregnant twin and call hospital swasta and gov tapi gov tak amik kembar kalau pakej FPP kat tempat saya la , so kira harga biasa lebih kurang ja dengan swasta dalam 4k ke bawah if bersalin kembar normal so ni tengah fikir lagi nak bersalin kat mana πŸ˜…

Baca lagi
3y ago

Kat hospital swasta area saya ada pakej bersalin so kira harga lebih kurang dengan gov yang tak boleh amik FPP tapi tu untuk bersalin normal if czer jauh beza harganya

Saya baru shaja deliver fpp hospital sg buloh minggu lalu. Alhamdulillah sy puas hati. Tp kalau tak silap saya cume singleton pregnancy je boleh. Boleh cuba tanya pihak fpp hospital pilihan ya.

Kos waktu brsalin shj ke? Monthly cek dgn doc yg kita pilih around 200.. Bersalin czer around 4k.. Normal maybe less.. Ada yg bersalin normal tp ambil epidural 3500

3y ago

Deposit 3k.. Hosp swasta lagi mahal.. Bersalin normal prepare 5k, czer prepare 10k. Kena tau ya.. Nk FPP kena book awl ya.. Dari 6bulan..kena cepat sbb kebanyakan hosp full

Kalau twin tak tahula caj double atau tak.. Tp FPP bersalin di govt sgtttt berbaloi.. Jauh beza harganya dgn hosp swasta

3y ago

then, mcm mane nk register?

Kena cpt booking fpp sbb sokmooo fully booked. Nnt puan blh tanya hospital lebih detail.