Pakej FPP

Ada sesiapa tak yang berpengalaman bersalin menggunakan pakej FPP di hospital kerajaan?

18 Balas

Depends on hospital. Ada hospital boleh booked seawal lps bukak buku pink. Ada hospital yg hanya boleh booked masa kandungan 30 minggu nanti. Then tgk ur case.. Kalau kandungan bermasalah biasanya dorang tak amik but depends on pakar. Kalau pakar kata dia nak amik ur case, mmg rezeki lah. Fpp biasanya utk kandungan yg takde masalah sbb nak elakkan patient duduk ward terlalu lama & costing kat situ. Menyusahkan patient nanti.

Syarat nk booking kna ada buku pink and digalakkan booking awal. Sebab kalau lmbt nanti full. Ni ank kedua sy guna fpp mmg lps buka buku pink terus book. Then dia akn bagi satu tarikh utk appointment dalam 29-30 w. So far msa anak 1st mmg puas hati ngan servis fpp tu.

Full payment patient ...kire mcm bsalin dkt swasta kalau mcm tu tp buat kat hosp govt...x semua hosp ade fpp...fpp ni sis bleh pilih doc pakar yg sis nk n follow up utk check up bln2 mmg dgn die je smpila mase deliver....kos kena dlm rm4k ke atas x silap..

Kne booked awal sis.. Kene buat buku pink sblm 12week.. Lps tu kne terus call hspital y ade buat FPP utk booking.. Tu pon klu ade kekosongan.. Better 8week tu buat buku pink pastu terus call utk booking FPP.. Blh la nak pilih2 doc ke..

Saya book FPP hosp putrajaya utk bersalin bulan 10 nnt bwh doctor hamidah. Btw kalau nk apply fpp sebaiknya lps buka buku pink trus call utk booking sbb kalau lambat slot utk doctor yg kita nak tu penuh.

5y ago

Boleh. Saya start Check up fpp 7 bulan

Dh register aritue kt putrajaya bulan lepas..kndungan 2bulan keatas dh boleh call n register.sbb ad limit..untuk fpp,kndungan 20minggu keatas baru strt jumpe doktor kt sana.

Pakej FPP tak semua hospital buat, saya Ad baca blog orang dia FBB Di putrajaya dalam 4k juga habis, tapi layanan semua okay lah, macam dekat private hospital..

Tak pernah ada pengalaman FPP. Mungkin boleh search website hospital yg sis berminat untuk FPP. Contohnya, FPP Hosp. Shah Alam.

Sy start book fpp hospital ampang masa masuk 6 bulan. Alhamdulillah ada kosong lg time tu

5y ago

Mcm mana nk book untuk fpp ya? Atau untuk 1st /2nd/3rd class? Perlu book juga ke?

Saya pun baru nak survey FPP ni, my colleague kata bgs but kena booking ..