jahit

Siapa prnh ade jahitan,agaknye bila akan sembuh??

21 Balas

Bgantung dgn besar mana luka, penjagaan dgn pmakanan, ubat tambahan ka.. kalau semua elok, cepatla sembuh luka.. mcm sy, luka besar kena ambik masa seluruh hari pantang baru dpt balik nikmat buat semua dgn normal.. awal2 tu duduk & jalan pun macam org x betul, org pun duk heran tengok 😅 apalagi urusan d tandas 😅 anak sulung

Sye lepas 2 minggu dh ok tapi tak sure la betol2 sembuh ke ape ke sbb bila duduk takde rasa bende tarik and bila bangun dari bangun pon takde rasa mcm kulit tertarik. Kne rajinkan basuh dengan dettol

Dlm sbulan gak utk rs btul2 ok..nyilu2 mgkn sbb 1st time😅.. tp stiap org len2, sis.. saranan sy: jge leklok lg2 bab kbersihn utk elak jangkitn. Klu x, lg lme utk die btul2 smbuh😉

Tgok ATS penjagaan sis jgk .. Pndii jge sentiase kering je jahit 2 ... Kjap jelh .. 2 mnggu leh pkaii sua dh .. TP bkn lh sua ketat .. Sua besa ..

Saya seminggu je dah cantum elok & benang pun tanggal cepat. Saya kena gunting & koyak sampai belakang. Tapi cepat elok sebab saya jaga elok elok

Ank sulung sy 12hari jahitan da ok. Ank 2nd 7hari da ok. Ank 3 sebulan baru ok. Sbb ada terbukK sikit jahit. 3x jahit, 3x pengalaman lain2

Kite lmbt sikit nk hilg sakit sbb smggu lepas beranak warded kt hosp. Xleh jaga sgt. Almost 2 bulan bru rsa btl2 ok

sy ngam2 60 hari baru selesa sepenuhnya yakin nak berjalan semua lahhhhh 😍

Lain ank lain pulak cr baiknya..ada yg 2minggu ada yg 1 bln.

Semingu dua ok la tu.. Ada org cpt kering. Ada yg lambat.. Depends..