jahitan bsalin

klu kna gunting msa bsalin brapa lma jahitan sembuh?..klu jahitan tbuka kna jahit balik x?#jangandibully #firstbaby #mohon_info_pengalaman

2 Balas

lebih kurang 2minggu..atas jagaan tu la...sy dlu xlama..mak sy cuci NG air garam suam dulu baru sapu ubat yg doktor BG.. kdg2 3kali sehari sapu... insyaallah cepat lega..tapi sis jgn byk gerak la..gerak g kencing.berak.mandi je..yg lain semua org yg sihat TLG buatkn...MCM nk mkn tu depa TLG BG kt sis..ank PON depa yg hulurkan sis nk BG susu..

hi mommy.. sy pon czer.. kalau dijaga ia akan cepat sembuh.tempat jahitan selalu kena kering. mommy dlm pantang..jaga makan, and jgn makan makanan seafood n telur.. Ikan Haruan ada yg blh makan.. ada mommy yg x blh makan.. just eat healthy n keringkan tempat czer. angkat baby jer.. jgn angkat berat🤗