Akar kacip fatimah dari mekah

Siapa pernah cuba blh sudi share pengalaman. Saya dgr akar ni utk memudahkan bersalin insha allah dgn kuasa allah. Sewaktu di laboor room blh guna. Cara guna yg betul: Rendam dgn air (bukan air panas / jgn rebus) 1-3 jam pun blh, minum seteguk demi teguk sewaktu bukaan bermula dari 6 cm dan bukan sewaktu tempoh pregnant yer, Cara ni akan memudahkan Untuk membuka laluan ke 10cm dan memberi tenaga utk go thru sakit kontraksi. Seterusnye sewaktu berpantang Cara betul Rebus air panas dan minum sehari sekali airnye, blh mengecutkan rahim dan menegangkan kembali payudara. Lepas itu jgn buang akarnye, blh keringkan dan simpan semula di bekas kering dan blh simpan bertahun utk digunakan ke anak seterusnye. Peringatan, Jgn minum sewaktu tempoh pregnant walaupun 38-40 minggu, sbb ia blh mengakibatkan bleeding dalaman dan bahayakan bayi, blh memberi kontraksi yg sakit tp belum tiba masa utk bukaan, jd akan ke czer pulak jika emergency utk selamatkan bayi. Saya dengar jgn amik sewaktu pregnant blh mengakibatkan premature nanti. Tegas jangan pratikkan. Penjelasan dari JRM bondarozita .. bahaya sewaktu pregnant jgn amalkan .. berhati hati

2 Balas

yer btl.. sy pernah amalkn msa anak pertama n kedua, mmg cpt bukaan.. mse 3cm sy dh mnum dr umah lg, sampai hospital ank 1st thn contraction 2j jer dh bukak sampai 10cm, anak ke dua pn sme sy mnum mse 3cm jgk, 1j jer jln dh bukak sampai 10cm, anak ke3 xde amalkn sbb bnde tu kat umah mak sy, yg no3 brsalin kat hsptl rumah mertua tp cpt jgk wlupn xmnum, almost beranak dlm kete sbb jln jem🤭 tp bnde tu mmg mustajab, xtau lah kowt sbb sy ni sng beranak ke ape kn..

Apa2 air tak boleh masuk di LR ye di hospital kerajaan. Di HTJ air kosong disediakan oleh pihak LR

2y ago

🤲 tawakal aje dan follow doc