induce

Siapa pernah bersalin scars induce.. Tolong bagi tips.. Sbb 31/10 sera diri hospital... Xde tanda langsung..

2 Balas

sy induce utk semua 4 baby..semua ubat, takde belon. slps masuk ubat kena rajin berjalan utknceparkan bukaan. sy mmg x ddk kat katil, kerja saya merayau sepanjang wad..berkawad..masa makan jer balik katil😆. sambil berkawad tu, banyakkan zikir..apa2 sahaja zikir yang menyebut nama Allah akan membantu..doa nabi yunus tak payah cakaplah. rezeki saya masuk ubat hanya sekali terus jalan buka, dan kontractiin mmg sakit dan cepat. dia ounya cepat tu sampai nurse x semoat pasang ctg (utk anak no.3) dan x sempat masuk labour room, sakin kat tempat cek doktor tu aje(anak no.4).😅

Saya pun induce anak first . Tips xtahu nak bgi mcm mana 😅.. bnyk kan doa dan tawakal sis .. masa da sakit sngt tu minta kt dokter ubat tahan sakit bole la membantu sedikit. Nak tunggu pembukaan tu sis kena baring ke kiri .. sakit tu ada la kurang sedikit .

5y ago

Tq sis.. Doakan je la