Bersalin czer

Assalamualaikum mommies. Ada tak yang pernah bersalin czer? Berapa lama ye sakit dalam perut nak sembuh? Saya dah 2 bulan lebih czer masih terasa sakit dalam perut. N macam mana nak tau luka dalaman dah baik ye? Boleh kongsi pengalaman? #ingintahu #bantusharing

2 Balas

sy emergency czer 2017.. alhamdulillah luka kering lepas hari ke6..saya makan buah oren sunkist hari2 n makan makanan berprotein mcm ayam , daging.. perut blah dalam pun tak rasa sakit..awak try start makan buah oren sunkist utk penyembuhan luka sebelah dalam pula..takut luka dlm belum sembuh betul..jgn angkat benda2 berat awal2 ni.

2y ago

awal haritu ada jgk makan oren sunkist pastu stop then sambung mkn vitamin c je sampai sekarang. angkat benda berat tu mmg dok buat. agaknya tu punca dalam sakit lg kot 😅

adik ipar sy ckp anak umur 6 tahun pun masih terasa lg sakitnya kdg².. kdg klau anak nyondol kepala kt perut mmang ngilu dia ckp..

2y ago

lama jgk ye. betul anak sondol or tersentuh je rasa. biasa² tak rasa pon