Belalang Pelesit

Siapa pernah belalang ni masuk rumah? Betul ke kalau belalang ni masuk rumah kena bunuh sbb ada mahkluk halus pada belalang ni? Katanya dia suka hisap darah? Betul ke? Dan suka pada baby baru lahir n ibu berpantang?

Belalang Pelesit
25 Balas

Mak mertua sya ad ckp psal belalang ni, memg dy suke isap drah, knonnye nty tuan dy akn sihat bile dh sroh bnde ni isap drah org...and slalunye dy akn tinglkn kesan kt bdn kite leps dy isap, mcm kesan lebam dlu sya slalu la kne tetibe jek ad kesan lebam kt kaki la peha la, plik la gak sbb kite xdk langgar or sepak ap2 tpi bole lebam mcm trlnggar bnde dgn kuat, and ad 1 hri tu sya ad prasan ad belalng cm lam gmbr sis tu dok kt tingkp bilik sya, somi dh amik dy dok buang klua tpi tau2 kjp lgi dy dtg lgi kt bilik kami, sya bgitau mak mertua sya dy dtg bwk pnyapu lidi bertempiaran belalng tu lari, katenye dy tkot dgn pnyapu lidi, leps tu klau xnk dy dtg umh kite kne bakar cili kering ngn kulit bawng merah wktu magrib bia bau bsuk rumh sbb dy xsuke bau2 cmtu...itu la kesah sya 😅

4y ago

Ohhh...mcm tu...X buat pulak sblm ni...bunuh mcm tu je n campak kt luar rumah