Ingin Tahu

Siapa momy kt sini hamil jantung/nadi berdetak kencang or laju sgt.. Cek bru2 ni trlalu laju smpi kne buat ujian darah tyroid

7 Balas

Sy sama mcm puan. G chekcup kk pastu nadi laju. kk antar sy ke hospital. Xpasal2 kene admit ward 3h 2mlm. Ambik darah nk tgk ada thyroid ke tak. Pastuuu buat eko scan jantung. Buat etg tampal2 dkt badan, kaki tangan nak tgk nadi laju.Alhamdulillah semua normal. Pastu masuk air 3 botol. Doc pesan banyak mnum air masak. Baby pon okay je. Mybe haritu terlampau penat kot sebb nya ddk kk lama. Tggu giliran lagi. Yg xbest pegi kk checkup kita sarat2 mengandung, ada lelaki temankan bini checkup buat xtahu je selamber jee duduk kat kerusi buat xnmpak ibu mengndung lain nak duduk. Stress btl ngn org mcm tu.

Sama mcm sya😂😂,turun naik seja bacaan tpi still 100 lebih...smpai kena suruh check jantung n kena ambil darah tpi keputusan smua normal..doktor n nurse pun pelik knpa mcm tu..scan baby dkt dlm pun,baby ok seja..doktor just pesan bnykkn mnum air kosong n elakkan mnum mnuman yg b'kafien..

4y ago

Tu psl, sy aritujd brdebar tros naik tknn darah.. Lega dah selamat bersalin.. Semoga sis pon dipermudahkan bersalin😁

Sy ni de tyroid dri skolah lg dn memng smpai skng check up hspital utk tyroid,tapi alhamdulillah berkat doa dn slalu ckp kt diri sndri xkn ade ape2 jd,sy xde masalah lg spnjang mngndung..alahan pon xde..rse sihat je..now dh 30w😊

4y ago

Sy dh operation kt belah kiri so sbelah je sy buang..sbelah kanan ade lg..so sy xmkn ubat tyroid..klo dedua sy buang kiri kanan bru kne mkn ubat seumur hidup..sy skng cek hspital lg sbb pantau shja tkut yg belah kanan uh aktif lg..

sama la ng sy. cek slalu 110+ . cek jntung dh hritu tp jntung ok. tp mjur hritu checkup dh normal. ntah laa knp skjap laju skjap tak

5y ago

Smala sy buat egs jntung rtu mg lju skit, xtwla knp.. Cek manual pon laju gak, stress kdg2.. Haha

Nadi laju pn masalah ya? Nurse xckp apa pulak haritu..1st time checkup nadi sampai 110-120 xsilap..xtau la pasal apa

4y ago

Aha, smpi kna admit wad..

sy pn ade sis..bru 20w nadi 112 kne ambk darah utk tiroid...stkt ni x kne thn wad lg..

Sama macam I , sampai kena check jantung ect .dr syak ada darah tinggi 😅

5y ago

Itu la macam leceh pun ada 💁 sampai kena amik bacaan bp tiap2 minggu sekali🙄