Shopping barang baby...

Siapa mommies dekat sini dah shopping barang baby walaupun baru masuk 13week? #pregnancy #1st_pregnacy

19 Balas

bergantung pda individu dgn punca pndapatan..skiranya ada golongan yg kurang brkemampuan..boleh lah beli sikit-II..cthnya pmpers baby..boleh beli stiap bulan [email protected] mna boleh guna yg lama gunakn selagi elok..x smua orang mampu na beli sekaligus..nak lagi yg brpndapatan rndah..mmglah time preggy ni smua bnda nmpk smua bnda na beli..apepon trpulang pda diri sndiri..tak slah na beli brg baby awl..prepare dulu mna yg perlu diutamakan..

Sy masuk 18 week dah start beli sikit2.. Mana yg dalam list sy ada sale dekat shopee or pasaraya memang sy akan beli terus. Sekarang ni dah 29week alhamdulillah dah 70% barang baby dah settle.. Cuma tinggal nak beli carseat, stroller n pampers je..nanti lagi beberapa minggu nak bersalin baru plan nak beli barang untuk kegunaan berpantang pulak.. Beli sikit2 ni x terasa sgt duit berbanding beli sekali gus.

sy bali awal.. bile masuk 3 bulan je beli ckit² sbb tau jenis xpndai nk saving.. tkot nt hujung² saving kemana, brg baby kemana.. masentu xde org nk tolong belikan kite brg sis.. lagipon mmg dh xsabar nk beli bile tgk brg baby comel².. tolak tepi org kata jgn beli dulu sbb tkot keguguran.. ade rezeki ade lah sis.

3y ago

Sama mcm sy. Tiap bulan beli sikit2, rasa puas hati bila dpt prepare siap2. Tp dlm masa sama sy tolak siap2 duit gaji tiap bulan utk masuk dlm account barang baby. Sekarang menunggu hari nak bsalin je 😊

sy dkt 30w br shopping brg baby..hehe..nurse dh bising2 dh sbb lambat prepare.. 😅 80% semua beli online..dh smpai, cuci,packing, kemas2, & packing utk yg nk bwk ke hspital nnti. & now dpt tau..34w kena admit trus.smpai bsalin...sbb sy pp... mujur brg baby semua dh settle..hehe..

🙋‍♀️1st trimesters sy n husb excited sgt2. Saja jalan2 dkt ioi mall putrajaya dkt kedai poney. Lepastu terbeli baju newborn rompers 3 helai RM100. Pdhal baju tu boleh je beli kt kdai lain. 🥴Hahaha sabar jelah.

sy 5 bulan dh selesai beli brg baby 90% 😅 excited pun ye. takut trguna duit baby satu hal 🤣🤣 makanya suami sruh beli cpt cpt sbb maknya xleh nmpak makanan. asek nk mmbeli je kejenya.

Boleh beli sikit2 dah sis.. Nnti tak terasa sngt bila nk dekat due.. Mcm saya pun start bli masa perut 3 bulan sbb kita kuat lgi bjalan.. Nnti masa perut dah besar mmg tak larat dah. 😁

awal nye strt beli....kmi tggu 3rd trimester bru start now enjoy being pregnant je dulu..dgn kes covid mkin makin tggi area kmi ni..x brani nk kuar g mall..dok lm umh je..

3y ago

sy sejenis yg x puas hati beli online..brg rumah boleh beli online..tp lau bju susah unles website yg sy dh biasa pakai bju dia or dh beli bju nye kat butik..since this is our 1st baby..nk la jugk merasa beli kat mall bwk blk shopping bag bnyk2...hehe

sy dh 24week dh...rsa nk beli esok je baju baby...tp tkut nk g beli musim covid ni...beli online pun kena kluar msuk duit dlm bank pulak...😔😔😔

Parents sia x benarkan beli Apa2 dulu.. 7 bulan ke atas baru boleh beli barang baby.. So skrg enjoy jak dgn pregnancy