Emosi x stabil

Siapa kat sini emosi dy jnis x stabil,mudah nk ngis,mudah nk terasa,tpi pendam je...

2 Balas

Semua wanita ada masalah gini lbh lg waktu preggy. Yet we hv to try be positive yer utk diri dan bayi. Luahkan pada allah sewaktu sis solat akan rasa ketenangan dan jauhi dr negativity sebaik yg blh. Ingat kandungan itu amanat dan kita perlu berjaga jaga dgn emosi positive supaya bayi yg bakal lahir itu pun belajar dr ibunye yg baik sewaktu di dlm kandungan jika tidak ibu akan lihat cermin sendiri apabila baby besar nanti. It effects from now. Cuba be positive n come out from emotion.

Ye normal je tu sis. Saya pn sama. Tp kalau boleh jangan pendam. Ape tak puas hati cakap je. Td petang pn saya baru je emosi. Masak daging blackpepper utk berbuka. Daging nye tak lembut2. Dekat 3 jam saya rebus. Hahahha. Nak emosi dengan penjual daging, dia takde depan mata. Nak emosi dengan diri sendiri mcm bukan salah saya. Hahahaha. Jadi nye emosi la dengan suami 😂😂

2y ago

Kalau rasa mcm tak proper utk luah kt org sekeliling, try slow talk dgn suami. Mungkin dia boleh tolong mana yg patut. Peranan suami tu penting sangat waktu2 sekarang sis. Tp kalau tak boleh jugak, cuba la utk avoid org sekeliling yg boleh buat emosi sis tak stabil tu. Jangan biar org sekeliling bagi kesan pada emosi sis which indirectly akan bagi kesan jugak kt baby. Baby boleh tau ape feeling mak dia. Mak dia sedih, dia pn ikut sedih tau. So happy2 je okay! Enjoy the pregnancy journey. Org lain tu biarkan je. Yg penting baby 🥰