Alahan teruk tapi bekerja

Siapa ibu2 kt sini yang alahan teruk and bekerja ? Mcm mana ye ibu2 hadapi hari anda semua. Kalau la boleh cuti mcm mana ye ibu2 smua apply ? Sebab sy dah tak tahan. Baru 2 hari bekerja dah xboleh go. Smpai menangis2 kt tandas tadi. #pregnancy #advicepls #bantusharing #mommybuntu

5 Balas

sy masuk 5w alahan teruk sampai xbole bt ape. terpakse g klinik amik mc. bile sy sakit pale n muntah² sy peegi klinik gov. doc akan admit sbb garam gule xde dlm badan. doc akan bagi mc. sy dh masok 9w dh 13x mc😅 sbb tak tahan alahan terlalu terok🥴🤢. sis bole pergi klinik swasta utk amik mc. ckp preggy alahan teruk nak mc.

Bincang dgn boss..sy dlu alahan smpai bersalin..mmg teruk sgt alahan smpai x boleh drive..kalau pegi ofis, selang shari confirm mc..so bile bincang dgn bos, bos bg balik awal asalkan kerja semua siap..bos provide laptop in case x dpt dtg ofis, bole wfh..

sy still bkerja. dah la alahan. kerja pulak sepanjang masa berdiri dan bjalan. tak pernah mc. ada ketika, masuk keja je dah lesu dan mual². masa first trimestr mmg kena byk rehat. kena makan walaupun alahan. nasib baik team memahami.

Saya masa 8w baru tahu pregnant n admit wad.So bincang dengan boss lepas discharge tuu mintak cuti tanpa gaji sampai habes bersalin nanti.Alhamdulillah boss memahami,sekarang da 22w.

Sy 18mggu still alahan.. amik mc takpon unpaid leave .. mcm sy keje always ad asam dlam poket, antime loya ke muntah, sy kemam je asam tu