Sembelit teruk

Siapa ibu mengandung yang mengalami masalah sembelit macam sy. Dah banyak kali ulang toilet nak membuang tapi tak boleh 😩 apa perlu buat ya. Stress pulak nak membuang tapi tak boleh. Sy pregnant 1st trimester. #pleasehelp #advicemommies #ingintahu

6 Balas

Sis. Amalkan prune setiap pagi & malam. Makan buah naga. Saya sebelum ni pun sembelit, lepas amalkan 2 buah ni alhamdulillah okay. Doctor kata jgn bergantung dgn ubat lembut najis tu sbb kandungan gula agak tinggi.