Sembelit teruk

Siapa ibu mengandung yang mengalami masalah sembelit macam sy. Dah banyak kali ulang toilet nak membuang tapi tak boleh 😩 apa perlu buat ya. Stress pulak nak membuang tapi tak boleh. Sy pregnant 1st trimester. #pleasehelp #advicemommies #ingintahu

6 Balas

sy makan buah pisang dgn jambu. tp kadang ii klau lepas minum susu , baru lancar perjalanan 🤣 b4 peknen , sy sejenis yg , pagi ii buta confirm mmbuang. mmg rutin pagi. tp sejak peknen , Allah , susah betul 😂

Sis. Amalkan prune setiap pagi & malam. Makan buah naga. Saya sebelum ni pun sembelit, lepas amalkan 2 buah ni alhamdulillah okay. Doctor kata jgn bergantung dgn ubat lembut najis tu sbb kandungan gula agak tinggi.

saya tiap malam telan ostenutrix shaklee.. Sejak dr anak first lg.. mmg mudah membuang.. Hb pon xde masalah.. Tinggi sokmo. Mase beranak, tumpah darah tp xde apa.. cubalah.. saya x jual.. saya pengguna setia

sy awl 4 mggu mmng sembelit truk then sy bnyk mkn epal merah , pisang, kdg betik then dh bleh yak mcm biasa . sy mkn jgk syur brocoli smpai jemu dah . sy mkn bnyk mkn buah je

makan buah naga..atau buah delima.. sy pun sembelit..tp mkn buah ni mmg esok lawas ja hihi..

dah cuba makan ubat lembut najis? beli kat farmasi.

3mo ago

Ye sis dah beli and makan. Update alhamdulillah dah bleh membuang. Happynyaa rasa 😂