Prolonged Jaundice

Siapa d sini ad mslah mcm sy.. Kuning lebih 14hari..skrng dh masuk 21 hri.. Cek result drah OK.. Bcaan kuning mkin naik. Ad yg srankan hntikan susu ibu.. Tapi sy takot anak xberak klau bhnti susu ibu. Sy buntu Dan stress ap perlu sy buat.. Mntak pndpt siape yg ad pnglaman tntang mslah anak kuning

2 Balas

Teruskan susu ibu dengan kerap... Biar baby berjaga lebih lama, kalau tidur lama baby kurang aktif. Jadi kuning makin meningkat. Ibu jugak perlu banyak minum air, jangan makan jamu2 or yang boleh memanaskan (halia, lada) badan. Sebab effect susu ibu pada baby 😊 tidur malam jangan guna lampu tidur, biar je lampu biasa terpasang.

5y ago

Mungkin juga sbab Lada hitam.. Sy xmnum milo

Sm lah mcm sy sis. Tanggal 20 ni sebulan dh kuning masih tinggi 100 lbih sy ikhtiar guna mandian herba beli kat kedai Cina dn susu kambing sy yg minum ada turun jg tp sikit je xtau next appoiment nnti turun ja tdk hmmm

3y ago

sama sedih laa😭