Risau?

Hi, siapa ade pengalaman over due? Sy dah 39w 4d. Blm ade tanda2 lagi.

34 Balas

Saya xda pengalaman overdue.. tp sis jgn risau sya dulu xda tanda2 nak bsalin juga.. sya hamil mmg low pregnancy bump..jd susah nak tau bayi btol2 dh turun ke blom..3 hari sblom saya bsalin sya appointment d klinik ibu anak..dokter cek pn blom ada tanda2 lg.. selepas 3 hari sya bsalin..pada hari nak bsalin pinggang sakit berapa jam kemudian contraction semakin kerap..serah diri ke hospital..saya bsalin mgu ke 38..jgn risau sis..masih ada masa sblom genap 40 minggu..be positive and ckp dgn baby mumy xsbr nak jumpa n main dgn anak mumy.. semoga dipermudahkan

saya 🙋. hehe. due date 24/4/18..tp branak 1/5/18. kalau tak 2/5/18 kene induce. tp 30/4 tu saya solat isyak,berdoa kat Allah supya permudahkan semuanya. Alhamdulilah, jam 6.09am (1/5/18) sy lahirkan puteri sulong. dlm LR stgh jam je. tak lama :)

Sy esok nk serah diri masuk hsptl induce jg seblm ni ank semua induce 41 mgu preggy time ni xbole sb ade gdm time preggy jd ikut duedate 6hb kene bersalin induce jg semoga kita semua dpermudahkn dan selamat bersalin ye

Nth lah nk ckap cmne kadang2 takot salah kiraan ptama hari last period je pon bleh jd. Humm ke bby sronok dok dlm.. Jngn rsau lah k.. Insyaallah nnti ade tanda lah tu... Smoga d mudahkan tau..

Saya pernah.. 40w4days.. dah kena serah diri sebab air ketuban kurang. Bila cek bukaan, dah 3cm. Doc tlg bukak jln. Kalau xjd jgk, pg tu nak induce. Tp, Alhamdulillah belum smpat induce, pg tu bersalin

Sy dlu pnah lepas sdh due mau 40 mggu 5 ari...doc suruh msuk hosp dan kana gantung air ubat...lma jg dlm wad bsalin ni dr 4 ptg spai jam 1.05 pg bru bb nak kluar...mau 3 bungkus jg ubat di simpan...😂

5y ago

Ya sis bersalin normal jg..😊

Overdue 2 hr je...turun tnda tgh mlm trs contrction paling sakit walaupon bukaan bru 3 cm menahn 21 jam cntction..esok nye trs ceaser ctg baby tak ok..alhmdulilah bby da 43 days

Tkut jgk ni.. Sblum ni x pnah over due smua bsalin awal x pnah ikut trikh due. Hmil kli ke 5 ni.. Dah 39w6d tpi msih xda tnda2..tkut nya nak induse..

saya🙋 Hari ni dah 40 weeks 4 days. takde tanda ape lagi Ni. doctor bagi Masa sampai 8/8 Ni je. kalau takde jugak, admit wad dulu pastu induced 😶😅

5y ago

10/8 pkul 4.34 pg ..alhamdulillah baby boy😍

InshaAllah selagi mak dan ank ok, doc akn pantau shingga klhiran secara normal, saya ank 3org, ketiganya overdue.. 40w 5d 41w dan 40w 6d