Risau?

Hi, siapa ade pengalaman over due? Sy dah 39w 4d. Blm ade tanda2 lagi.

34 Balas

Sy due 10/8..ni 1st baby..still x de rse pape ..cuma baby kerap mengeras je..tp still aktif..hopefully dapat la brsalin 8/8..huhu

5y ago

Saya 12/8 pun xde rase ape2 sis.. Sama2 lah kita berdoa agar bersalin normal tanpa paksaan..huhuhu

Sy plak 2/8 spatotnya ..xkluar lg 😣masih tgh mnunggu ..xsabar nk tgok baby ..doa2kn ye semua dipermudahkn 😍 1st baby

Anak 2nd overdue 5 hari.. Alhamdulillah turun tanda. Doc kata kalau xde tanda hari ke-7 kena serah diri n induce.

Ada tak nurse bgtahu.. Nk cpt proses bersalin.. Kerap "bersama" dgn suami? Mmg la kita xselesa.. Tp menjadi juga.. 😄

5y ago

ye sis saya pun ada terbaca pasal ni hahaha taktahu la tapi macam betul juga

Sy pun sama,dua2 anak overdue n kena induce baru bby nk kluar..yg 1st lbh 6 hari,yg kedua lbh seminggu

sa pun overdue ..sa bersalin 1 hri lps tarikh ramalan bersalin sa..lol..klu sis ank 1,tu normal tu..

tgk pada keadaan bby..sy overdue 40w10 hari..induce tapi ctg bby xcantik trus emergncy czer..

Sama sis.. Sya pun dah 39week 2day.. xda tanda lagi.. tkut juga tlebih due ..hmm

Anak no 2 over deu sakit2 pastu hilang... 5hari dah hri ke6 subuh betul2 sakit dah...

Hari ni kandungan sy dah genap 39wk tp xda tanda yg ada cuma sakit² perut dan pinggang jak

4y ago

Smala sis,sy dh 39weeks.. cuma bwh perut tu cm berat sngt,pinggang mmg sakit la..