Ikut period dah 6weeks tapi scan 5weeks +

Siapa ada pengalaman ,sy 1st scan ikutkan period dah 6weeks tapi bila scan 5weeks + dan nampak kantung saja , doctor ckp normal nanti repeat scan after 2weeks.

7 Balas

sama lah.. tapi sy lari 5-6 minggu jgk la.. skg bru 10 mingu , klu ikot period 16minggu dah

12mo ago

kalau first scan beza 1 ke 2 minggu shud be fine sbb mgkin ovulate lambat.. selalu doc akan suruh repeat scan..kalau 2nd scan baby xmmbsar ikut weeks dari first scan, kena ready mind la.. sy pnh kene.. first scan xnmpk apa...doc ckp maybe 2-3 mggu..repeat sebulan kmudian..nampak dh kantung and masa tu 7w..tp heartbeat xdpt detect..dpt surat doc utk refer EPAU kt gh buat vagina scan, mmg baby pn xgerak n heartbeat xnmpk .repeat lg 2mggu masih sama..size naik ke 8w tp still nothing ...sy redha tak de rezeki . tp skrg alhamdulillah dh 2nd pregnancy jd jgn down ..once kita dh pernah hamil..pertama, syukur banyak sbb Allah rzkikan rahim kita berfungsi.Ramai kt luar sana tak dapat rasa pun kehamilan.Kedua, once dh pernah hamil walaupun xjadi, chances utk hamil lagi tu ada . :)