luka czer berair

siapa ada pengalaman luka czer nampak benang dan keluar air nonstop? ape perlu buat ya,mcm sy kena dtg dressing stiap hri di klinik..ada tak cara untuk cepat keringkn dia ada ape2 ubat ke ?

2 Balas

Air tu Air luka dari bhgian dalam, benang pun sama. Klu kecil tu normal..perlu kerap bersihkan & keringkan kawasan yg berair tu. Klu ada budget blh beli solution dermacyn dkt farmasi. Lepas mandi lap2 tmpt yg berair tu & tekan slow2 bg solution masuk kt celah2 tu Klu ke klinik dktr usually bg ubt sapu & antibiotics.

Sy pnh kluar air bisa, sy sapu gel solsoceryl..bli di farmasi..tp tak psti ada lgi tak gel tu dijual..Alhamdulillah pkai yg tu dlm 3 hari luka cantum..